2 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Oosterse bouillon met tuinkruiden en taugé

Oosterse bouillon met tuinkruiden en taugé

ingrediënten


20 min
2 personen
25 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

125 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

450 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 handje groene kruiden

  • 1 Verwijder de steeltjes van de kruiden en hak, knip of snijd ze kleiner.
  • 2 Verwarm de bouillon met de sojasaus. Kook hierin de kipreepjes 10 minuten.
  • 3 Meng de tuinkruiden erdoor en verwarm nog even zonder te koken.
  • 4 Schep de taugé op warme borden en giet de kippenbouillon erop.

bereidingstip

Neem voor de gemengde kruiden een mengsel van (platte) peterselie, kervel, bladselderij en bieslook.. Lekker met geroosterd brood en tuinbonentapenade. Pureer daarvoor 200 gram ontdooide diepvriestuinbonen, waarvan de harde velletjes zijn verwijderd dubbeldoppen), met 1 teentje knoflook en 50 gram geraspte oude boerenkaas.

wijnadvies

Lekker met een energieke witte wijn als Indomita Sauvignon Blanc of een van de vele andere Sauvignon Blancs. Een lichtfruitige rosé is ook lekker: Landenwijn Zuid-Afrika bijvoorbeeld.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 95 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté