4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Oosterse gehaktpannenkoek met spitskool

Oosterse gehaktpannenkoek met spitskool

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal badjak

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

500 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

400 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

wokolie

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

375 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de bloem met de eieren, melk en ½ theelepel zout tot een glad beslag. Verhit een scheutje wokolie en bak hierin het gehakt rul.
  • 2 Kook intussen de spitskool met citroensap in het kookwater circa 3 minuten. Voeg aan het gehakt de ketjap, sambal, pindakaas en 100 ml water toe en houd warm.
  • 3 Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin pannenkoeken van het beslag. Beleg de pannenkoeken met de spitskool en schep het gehakt erop.
  • 4 Bestrooi met de rode peper, bosui en koriander. Vouw de pannenkoeken dubbel en serveer direct.

bereidingstip

Lekker met een sausje van sojasaus, limoenrasp, limoensap en peper. . Vervang de spitskool in dit recept door witte kool of geroerbakte paksoi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 885 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 49 gram