4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht, hoofdgerecht
recepten Oosterse kippensoep met gember en garnalen

Oosterse kippensoep met gember en garnalen

ingredi├źnten


30 min
4 personen
naanbrood

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

200 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram paksoi

dit product is niet beschikbaar

200 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

1 pot kippenbouillon met vlees

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de kippenbouillon en vul aan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Voeg de kipfilet, gember en wortel toe en kook zachtjes 10-12 minuten. Schep de paksoi, bosui, garnalen en rode peper erdoor en verwarm zonder te koken nog 5 minuten.
  • 3 Pers 1 citroen uit en snijd de andere citroen in plakjes. Voeg het citroensap toe aan de soep.
  • 4 Schep de soep in diepe borden met een plakje citroen erin en serveer met het naanbrood.

bereidingstip

Vervang de paksoi in dit recept door sugarsnaps of peultjes en kook deze 4-5 minuten mee in de soep.. Schep in het midden van de borden een bolletje witte rijst en verdeel de soep hieromheen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 36 gram