4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Oosterse kippensoep met noedels en paksoi

Oosterse kippensoep met noedels en paksoi

ingrediënten


15 min
4 personen
ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

sambal

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

250 gram Chinese eiermie

dit product is niet beschikbaar

2 potten kippenbouillon met vlees

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 stengel citroengras
1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwijder het stugge uiteinde en stugge blad van de stengel citroengras. Snijd het citroengras zeer fijn. Verwarm de olie in een soeppan en fruit citroengras en ui in circa 5 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en fruit nog een minuut mee.
  • 2 Leng de potten bouillon aan met kokend water tot 1,5 liter en giet in de pan. Breng aan de kook en voeg de mie en champignons toe. Laat op lage stand 3 minuten zachtjes koken.
  • 3 Voeg de paksoi en bosui toe en laat in een minuut slinken. Roer alles goed door en breng de soep voorzichtig op smaak met sambal en ketjap. Lekker met kroepoek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté