4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Oosterse pannenkoekjes met oesterzwammen

Oosterse pannenkoekjes met oesterzwammen

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse gember
1 eetlepel limoensap

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

bakje koriander

dit product is niet beschikbaar

bakje munt
100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

100 gram wortelreepjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

200 gram pannenkoekmix

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schep de pannenkoekmix, kurkuma, korianderpoeder en 1/2 theelepel zout in een grote kom.
  • 2 Klop de eieren los met de kokosmelk en roer door de pannenkoekmix.
  • 3 Laat het mengsel circa 15 minuten rusten.
  • 4 Zet intussen de oesterzwammen, wortel, taugé, kruiden en kip klaar in aparte bakjes.
  • 5 Roer de ketjap met het limoensap, de gember, sesamolie en sambal tot een sausje.
  • 6 Verhit de olie in gedeeltes in een kleine koekenpan en bak van het beslag 8-12 pannenkoekjes.
  • 7 Vul de pannenkoekjes aan tafel met de ingrediënten uit de bakjes en serveer het sausje erbij.

bereidingstip

Vervang de oesterzwammen door champignons.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 17 gram