4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Oosterse rijstsalade met garnalen en broccoli

Oosterse rijstsalade met garnalen en broccoli

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels gefrituurde uitjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

150 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse gember

dit product is niet beschikbaar

250 gram broccoliroosjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

250 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de gekookte rijst met de garnalen. Verhit de olie en bak hierin de broccoli met de gember circa 6 minuten op een hoge stand.
  • 2 Voeg de bosui en wortel toe en bak 2 minuten mee. Voeg de gebakken groenten toe aan de rijst en meng door elkaar.
  • 3 Voeg de koriander toe. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet over de salade.
  • 4 Verdeel de rijstsalade over kommen. Bestrooi met de uitjes en serveer met een partje limoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté