online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Oosterse salade met pikant gemarineerde vis

Oosterse salade met pikant gemarineerde vis

ingrediënten

1 eetlepel sambal manis

2 eetlepels ketjap

1 eetlepel sesamolie

400 gram witvisfilets

150 gram sugarsnaps

1 groene paprika

2 struiken witlof

50 gram taugé

2 lente-/bosuitjes

zonnebloemolie

1 ei

3 eetlepels bloem

rode peper

1 eetlepel sesamzaad

1 eetlepel zoete chilisaus

1 eetlepel sesamolie

1 eetlepel zonnebloemolie

1 eetlepel limoensap


  • 1 Klop de sambal met de ketjap en olie door elkaar en giet dit over de blokjes vis. Laat afgedekt in de koelkast een uurtje marineren.
  • 2 Meng alle groenten met elkaar in een kom. Klop de ingrediënten voor de dressing goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Klop de ingrediënten voor het beslag goed door en schep de visblokjes erdoor.
  • 4 Verwarm een laagje zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Frituur de visblokjes in kleine porties in de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Schep de dressing door de groenten en verdeel dit over 4 kommen. Verdeel de visblokjes erover en serveer direct.

wijnadvies

Neem een 'knapperige' wijn. Witte Bordeaux van Bellevue Rougier. Of Sauvignon Blanc van Sea Breeze, Sensas of Danie de Wet.


voedingswaarde

energie 355 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 13 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier