4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Oosterse salade met pikant gemarineerde vis

Oosterse salade met pikant gemarineerde vis

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel limoensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

2 struiken witlof
1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

150 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

400 gram witvisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels ketjap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal manis

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de sambal met de ketjap en olie door elkaar en giet dit over de blokjes vis. Laat afgedekt in de koelkast een uurtje marineren.
  • 2 Meng alle groenten met elkaar in een kom. Klop de ingrediënten voor de dressing goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Klop de ingrediënten voor het beslag goed door en schep de visblokjes erdoor.
  • 4 Verwarm een laagje zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Frituur de visblokjes in kleine porties in de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Schep de dressing door de groenten en verdeel dit over 4 kommen. Verdeel de visblokjes erover en serveer direct.

wijnadvies

Neem een 'knapperige' wijn. Witte Bordeaux van Bellevue Rougier. Of Sauvignon Blanc van Sea Breeze, Sensas of Danie de Wet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté