4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Oosterse winterwortelkaassoufflé

Oosterse winterwortelkaassoufflé

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel milde Indiase currypasta

dit product is niet beschikbaar

300 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

500 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar

1 middelgrote ui
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons soufflébakjes

  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de wortel en aardappel toe en roerbak nog een paar minuten.
  • 3 Voeg de currypasta toe en fruit even mee. Voeg een scheutje water toe en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten garen.
  • 4 Stamp de gesmoorde wortel en aardappel fijn en roer de boter erdoor. Laat al roerend afkoelen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep 2/3 van de kaas door de wortelstamppot en breng op smaak met zout en peper. Klop de eidooiers los en roer deze er gelijkmatig doorheen.
  • 6 Klop met een mixer in een schone kom de eiwitten met een beetje zout tot stijve pieken. Spatel het geklopte eiwit voorzichtig en gelijkmatig door de puree en schep alles over in de soufflévormen. Bestrooi met de rest van de kaas.
  • 7 Laat de soufflés laag in de oven in circa 25 minuten gaar worden en rijzen. Serveer direct, een soufflé zakt na een paar minuten al een beetje in.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 20 gram