4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Op citroen gegaarde zalm met salsa verde

Op citroen gegaarde zalm met salsa verde

ingrediënten


30 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 grote citroenen

dit product is niet beschikbaar

4 stukken zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 stuk zalmfilet

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Steek de barbecue (met deksel) aan en bereid de barbecue voor op indirect grillen (zie tip), met een temperatuur van circa 90ºC.
  • 2 Leg de plakken citroen naast elkaar, eventueel in een visklem, op de barbecue. Leg de zalm met de huidzijde erop en gaar in 15-20 minuten met het deksel op de barbecue.
  • 3 Pureer intussen de ingrediënten voor de salsa verde en breng op smaak met zout en peper. Neem de zalm van de barbecue en serveer met de salsa verde.

bereidingstip

Bij indirect grillen leg je de hete kolen aan één kant van het rooster, de andere kant laat je vrij van kolen. Het is belangrijk om bij deze manier van garen de barbecue zo veel mogelijk gesloten te houden zodat de rook zijn werk kan doen. Wil je een extra intense rooksmaak geven aan de zalm? Voeg dan wat rooksnippers of kruiden als rozemarijn of tijm toe aan de kooltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté