4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Orzotto met salie, paddenstoelen en gorgonzola

Orzotto met salie, paddenstoelen en gorgonzola

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter paddenstoelenbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram orzo
500 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

bosje verse salie
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de salieblaadjes in circa 1 minuut licht knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Bak de boter, knoflook en sjalotten circa 2 minuten in het bakvet. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak circa 5 minuten op een hoge stand.
  • 3 Voeg de orzo toe aan de pan en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de orzo in circa 12 minuten gaar. Roer regelmatig door en voeg indien nodig een scheutje water toe als het droogkookt.
  • 4 Roer de helft van de gorgonzola door de orzo en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de overige gorgonzola en garneer met de knapperige salie. Schep in kommen. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté