4 personen
gemiddeld
50 min.
voorgerecht
home recepten Ouderwetse tomatensoep

Ouderwetse tomatensoep

ingrediënten


50 min
4 personen
1 eetlepel verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 beschuit

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

250 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 kleine prei

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 schijf citroen

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram tomaat

dit product is niet beschikbaar

5 peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel foeliepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 stukje foelie

dit product is niet beschikbaar

3 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 kleine wortels
400 gram mager soepvlees

  • 1 Doe het soepvlees met 1 liter water in een pan. Breng het water aan de kook. Laat het enkele minuten koken en schuim het af. Voeg de wortels, de ui, takjes peterselie, tijm, foelie, laurierbladen en peperkorrels toe. Laat de bouillon in een afgesloten pan ongeveer 3 uur trekken.
  • 2 Maak intussen de soepballetjes. Meng door het gehakt een ei, een verkruimelde beschuit, fijngehakte peterselie, zout en peper. Draai er met natgemaakte handen balletjes van.
  • 3 Doe de stukjes tomaat met ongeveer 125 ml water, de schijf citroen en de suiker in een pan. Stoof de tomaten ongeveer 15 minuten. Verwijder de schijf citroen. Wrijf de tomaten door een zeef en vang de puree op.
  • 4 Zeef de bouillon. Roer de tomatenpuree door de bouillon. Voeg de prei en de soepballetjes toe en laat de soep nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 39 gram