4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Ovengebakken makreel met winterpeen en laurier

Ovengebakken makreel met winterpeen en laurier

ingrediënten


15 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 verse makrelen
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

250 gram sjalotjes
4 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Leg de stukken winterpeen, de aardappel en desjalotten samen met de tijm en de laurier op de bakplaat (of in een met bakpapier beklede ovenschaal).
  • 3 Giet de olie erover en schep door elkaar. Leg de vissen ertussen en bestrooi ze rondom met zout en peper.
  • 4 Bak dit midden in de oven in circa 25 minuten bruin en gaar. Serveer met parten citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip