4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
home recepten Ovengeroosterde venkel met kappertjes en olijven

Ovengeroosterde venkel met kappertjes en olijven

ingrediënten


10 min
4 personen
1 bosje verse kervel
1 bosje verse dille

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijven

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 venkelknollen

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de venkelplakken op de bakplaat en giet de olie erover. Bestrooi met zout, peper, de kappertjes en de olijven. Schep alles goed door elkaar.
  • 2 Schuif de bakplaat hoog in de oven en laat de venkel in circa 15 minuten lichtbruin kleuren. Schep eventueel tussendoor nog een keer om.
  • 3 Neem uit de oven. Bedruppel de venkel met wat citroensap en bestrooi met de pijnboompitten en dille.
  • 4 Lekker bij vis of kip uit de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté