4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Ovenmacaroni met ham en kaas

Ovenmacaroni met ham en kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rozemarijnnaaldje

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

250 gram gekookte ham

dit product is niet beschikbaar

300 gram macaroni

dit product is niet beschikbaar

250 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Laat de boter smelten op een lage stand en roer de bloem erdoor tot deze van de bodem loskomt. Laat niet verkleuren. Klop de warme melk beetje bij beetje door de roux tot een gladde saus. Breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen op een lage stand.
  • 2 Roer de kaas door de saus en breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Neem de saus van de warmtebron. Breng in een andere pan ruim water met zout aan de kook en kook de macaroni beetgaar.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de macaroni en hamblokjes door de saus en schep alles over in de ovenschaal.
  • 4 Verkruimel het brood en meng met de rozemarijn, olie en wat peper en zout. Verdeel het broodkruim over de macaroni en bak de schotel in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

bereidingstip

Voor deze macaroni kun je in plaats van oude kaas ook andere kazen gebruiken, afhankelijk van wat er nog in je koelkast ligt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 855 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 43 gram