4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Ovenpasta met romige kaassaus

Ovenpasta met romige kaassaus

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

1 takje tijm

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

400 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar

400 gram penne

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de pasta in ruim water met zout iets harder dan beetgaar. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 2 Verwarm de wijn met de kookroom, knoflook, laurier en tijm tot de wijn kookt. Zet de warmtebron laag en laat circa 10 minuten trekken. Verwarm intussen de oven voor op 200ºC.
  • 3 Neem de knoflook en kruiden uit de room en voeg alle kazen al roerend toe. Laat de kaas smelten, maar niet koken. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat.
  • 4 Bestrooi de ovenschaal met paneermeel. Meng de kaassaus door de pasta en schep de pasta in de ovenschaal. Bak de pasta hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

bereidingstip

Breid de ovenpasta voor een iets gezondere versie ook eens uit met groenten, zoals spinazie, broccoli of tomaatjes.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté