4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Ovenrisotto met venkel en garnalen

Ovenrisotto met venkel en garnalen

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

300 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
1 prei

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak hierin de uien glazig. Voeg de prei en venkel toe en roerbak 10 minuten. Voeg de knoflook en rijst toe en bak tot de rijst glazig is. Giet de azijn erbij en bak kort tot het vocht is opgenomen. Giet de bouillon en room erbij en roer kort door. Breng op smaak met nootmuskaat.
  • 2 Schep de risotto over in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Bak afgedekt circa 25 minuten in de oven. Verwijder het folie en roer de garnalen door de risotto. Bestrooi met de kaas en bak nog 5 minuten verder. Verdeel de risotto over borden en bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Vervang in dit recept de garnalen door snippers gerookte zalm of blokjes gebakken zalmfilet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip