2 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Ovenrisotto met venkel en gorgonzola

Ovenrisotto met venkel en gorgonzola

ingrediënten


15 min
2 personen
2 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

150 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

150 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 kleine venkelknollen
1 grote venkelknol
1 ui

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui en venkel circa 10 minuten.
  • 2 Voeg de risottorijst toe en bak tot de rijst glazig is. Voeg de bouillon en crème fraîche toe en roer kort door.
  • 3 Schep de risotto in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en bak circa 25 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met de gorgonzola, peterselie en wat venkelloof.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate