4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Ovenschotel met boerenkool en krokante kaasschnitzel

Ovenschotel met boerenkool en krokante kaasschnitzel

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

100 gram panko

dit product is niet beschikbaar

50 gram tarwebloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

1 stuk Melkan Goudse jonge kaas
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

50 gram Melkan roomboter ongezouten
3 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de aardappels gaar in water met zout. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de rozemarijn toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de azijn toe en neem de pan van de warmtebron.
  • 2 Leg de boerenkool 4 minuten voor het einde van de kooktijd op de aardappels en stoom afgedekt beetgaar. Giet af en stamp grof. Roer de helft van het geklopte ei en de boter door de stamppot.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de gebakken uien door de stamppot en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Verdeel de stamppot over de ovenschaal en souffleer de schotel in circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Snijd intussen 4 dikke plakken kaas van circa 1,5 cm dik. Bestrijk ze aan een kant met mosterd en bestuif rondom met bloem. Haal de kaasplakken door de rest van het ei en druk ze stevig in het paneermeel, tot alle kanten goed zijn bedekt.
  • 5 Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kaasschnitzels in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Serveer de kaasschnitzels met de boerenkoolschotel. Lekker met piccalilly en mosterd.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes