4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Ovenschotel met shoarma, aubergine en tomaat

Ovenschotel met shoarma, aubergine en tomaat

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram shoarmavlees

dit product is niet beschikbaar

400 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

ovenschaal

  • 1 Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat even staan. Kook de aardappelplakken 5 minuten en giet ze af.
  • 2 Bak het shoarmavlees kort op hoge stand bruin in 1 eetlepel olie. Laat uitlekken in een vergiet. Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan. Dep de aubergine goed droog met keukenpapier en bak de plakken om en om bruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappel. Vervolg met de helft van het vlees en de helft van de aubergine. Maak nogmaals dezelfde lagen en eindig met de plakken tomaat. Bestrooi met de rozemarijn en feta en bak de schotel in circa 20 minuten gaar en bruin in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté