gemiddeld
55 min.
hoofdgerecht
home recepten Ovenschotel met zoete aardappel, aubergine en saucijs

Ovenschotel met zoete aardappel, aubergine en saucijs

ingrediënten


55 min
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

25 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

4 saucijzen

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

grillpan

ovenschaal

  • 1 Bestrooi de plakken aubergine aan beide kanten licht met zout. Leg ze op keukenpapier circa 30 minuten onder een plank om er wat vocht aan te onttrekken.
  • 2 Kook ondertussen de aardappelschijfjes in circa 5 minuten beetgaar in water met zout. Giet ze af en laat afkoelen.
  • 3 Snijd de saucijzen in de lengte in vieren. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de repen worst met de kruiden en kaneel om en om.
  • 4 Dep de plakken aubergine droog en bestrijk ze dun met de resterende olie. Gril ze in porties aan beide kanten bruin.
  • 5 Laat voor de bechamelsaus de boter smelten en roer de bloem erdoor tot deze van de bodem loskomt. Giet de melk er beetje bij beetje bij en roer met een garde tot een gladde saus. Breng de saus aan de kook en laat minimaal 3 minuten doorkoken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200°C. Giet een beetje saus in een ovenschaal. Bedek eerst met de helft van de aardappel, gevolgd door de helft van de aubergine en dan de helft van de worst. Herhaal deze stappen en eindig met een laag bechamelsaus. Bak de schotel in de oven in circa 20 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 17 gram