4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Ovenschotel van knolselderij, hazelnoten en geitenkaas

Ovenschotel van knolselderij, hazelnoten en geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
40 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

2 grote uien
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 grote rode appels

dit product is niet beschikbaar

500 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snijd de knolselderijstukken in dunne plakjes. Snijd de appelparten in plakken. Leg de selderij- en appelplakken in water met citroensap.
  • 2 Verhit de boter en fruit hierin de uienringen met de kurkuma op middelhoge stand circa 5 minuten.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de plakken knolselderij, appel en gebakken uien in laagjes over de ovenschaal. Bestrooi elk laagje met wat zout en versgemalen peper. Eindig met een laagje verkruimelde geitenkaas.
  • 4 Klop de eieren los met zout, versgemalen peper, de honing en room. Verdeel dit over de selderijschotel. Bestrooi met de hazelnoten. Bak de schotel in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté