4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Paasnestjes met geel fruit en muntroom

Paasnestjes met geel fruit en muntroom

ingrediënten


30 min
4 personen
200 gram gemengd fruit

dit product is niet beschikbaar

3 druppels groene voedingskleurstof
200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes hartigetaartdeeg

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Smelt de chocolade au bain-marie en bestrijk de binnenkant van de nestjes ermee. Laat drogen.
  • 2 Pureer de muntblaadjes met de honing en yoghurt. Klop de slagroom bijna stijf en klop de muntpuree gelijkmatig erdoorheen. Voeg voor een diepere kleur eventueel wat kleurstof toe.
  • 3 Zet de nestjes op bordjes en vul ze vlak voor het serveren met stukjes fruit en/of paaseitjes. Schep naar smaak een flinke toef muntroom op de nestjes en serveer direct.

bereidingstip

Vul de nestjes met paaseitjes in plaats van fruit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté