8 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Paastaart met advocaat

Paastaart met advocaat

ingrediënten


40 min
8 personen
witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

paaseitje

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter advocaat

dit product is niet beschikbaar

600 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

10 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 pak biscuit

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

keukenmachine

vershoudfolie

  • 1 Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verkruimel de biscuitjes helemaal fijn in de keukenmachine en giet de boter erbij. Schep in de vorm en strijk de bodem met een lepel glad. Zet in de koelkast.
  • 2 Week de gelatine in koud water. Klop intussen de slagroom met de poedersuiker en zout stijf en zet afgedekt in de koelkast.
  • 3 Knijp de gelatine uit en verwarm in een pan met een paar eetlepels water tot alle gelatine is opgelost. Neem van de warmtebron en klop tot het mengsel iets is afgekoeld.
  • 4 Klop de kwark met de advocaat helemaal glad en voeg al kloppend de gelatine toe. Spatel de slagroom erdoor.
  • 5 Giet de vulling op de bodem en schud rustig met de vorm. Dek af en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
  • 6 Neem de taart uit de vorm en garneer met paaseitjes en chocolade.

bereidingstip

Versier deze basic taart naar wens verder. Smelt 200 gram grof gehakte witte chocolade au bain-marie. Neem 1 pak bitterkoekjes en doop de koekjes met de bolle kant in de chocolade. Leg ze met de platte kant te drogen op een stuk bakpapier. Druk de koekjes naast elkaar tegen de rand van de taart aan en laat ze rusten op de schaal. Maak eventueel nog een volgende rand koekjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 15 gram