voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
Recepten Paddenstoelenbolletje met groene groenten

Paddenstoelenbolletje met groene groenten

ingredi├źnten

4 kleine afbakbroodjes

4 partybroodjes

25 gram diepvriestuinbonen

25 gram diepvriesdoperwten

50 gram haricots verts

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels arachideolie

1 sjalot

1 teentje knoflook

50 gram shiitakes

eetlepel verse tijm

theelepel gedroogde tijm

1 scheutje witte wijn

1 scheutje kookroom

40 gram rucola

40 gram veldsla


  • 1 Bak de broodjes af volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • 2 Blancheer de tuinbonen, giet ze af en wrijf de velletjes eraf (dubbeldoppen).
  • 3 Blancheer de doperwten en haricots verts.
  • 4 Verhit de olie, fruit hierin de sjalot en de knoflook, voeg de shiitakes en de tijm toe en bak 2 minuten.
  • 5 Schep de groenten erdoor, verwarm kort en maak af met zout en peper, de witte wijn of de kookroom.
  • 6 Snijd de kapjes van de broodjes, hol ze uit met een spitse lepel en vul ze met het groenten-paddenstoelenmengsel.
  • 7 Serveer de bolletjes op een bedje van rucola of veldsla.

wijnadvies

Aarzel niet om hier de Huiswijn wit droog bij te schenken. Voor wie dit misschien wat te alledaags is, is ook de Sauvignon Blanc van Sea Breeze of Danie de Wet een heerlijke keuze. Soave van Villa Mondi zal ook smaken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 130 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 3 gram