4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
recepten Paddenstoelenbolletje met groene groenten

Paddenstoelenbolletje met groene groenten

ingrediënten


20 min
4 personen
40 gram veldsla
40 gram rucola
1 scheutje kookroom
1 scheutje witte wijn
theelepel gedroogde tijm
eetlepel verse tijm
50 gram shiitakes
1 teentje knoflook
1 sjalot
2 eetlepels arachideolie
2 eetlepels olijfolie
50 gram haricots verts
25 gram diepvriesdoperwten
25 gram diepvriestuinbonen
4 partybroodjes
4 kleine afbakbroodjes

  • 1 Bak de broodjes af volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • 2 Blancheer de tuinbonen, giet ze af en wrijf de velletjes eraf (dubbeldoppen).
  • 3 Blancheer de doperwten en haricots verts.
  • 4 Verhit de olie, fruit hierin de sjalot en de knoflook, voeg de shiitakes en de tijm toe en bak 2 minuten.
  • 5 Schep de groenten erdoor, verwarm kort en maak af met zout en peper, de witte wijn of de kookroom.
  • 6 Snijd de kapjes van de broodjes, hol ze uit met een spitse lepel en vul ze met het groenten-paddenstoelenmengsel.
  • 7 Serveer de bolletjes op een bedje van rucola of veldsla.

wijnadvies

Aarzel niet om hier de Huiswijn wit droog bij te schenken. Voor wie dit misschien wat te alledaags is, is ook de Sauvignon Blanc van Sea Breeze of Danie de Wet een heerlijke keuze. Soave van Villa Mondi zal ook smaken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 130 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 3 gram
recalls Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier