4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
recepten Paddenstoelenbolletje met groene groenten

Paddenstoelenbolletje met groene groenten

ingrediënten


20 min
4 personen
40 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

40 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje witte wijn

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

50 gram shiitakes
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram haricots verts

dit product is niet beschikbaar

25 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

25 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

4 partybroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 kleine afbakbroodjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak de broodjes af volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • 2 Blancheer de tuinbonen, giet ze af en wrijf de velletjes eraf (dubbeldoppen).
  • 3 Blancheer de doperwten en haricots verts.
  • 4 Verhit de olie, fruit hierin de sjalot en de knoflook, voeg de shiitakes en de tijm toe en bak 2 minuten.
  • 5 Schep de groenten erdoor, verwarm kort en maak af met zout en peper, de witte wijn of de kookroom.
  • 6 Snijd de kapjes van de broodjes, hol ze uit met een spitse lepel en vul ze met het groenten-paddenstoelenmengsel.
  • 7 Serveer de bolletjes op een bedje van rucola of veldsla.

wijnadvies

Aarzel niet om hier de Huiswijn wit droog bij te schenken. Voor wie dit misschien wat te alledaags is, is ook de Sauvignon Blanc van Sea Breeze of Danie de Wet een heerlijke keuze. Soave van Villa Mondi zal ook smaken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 130 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip