- 1 Bak de broodjes af volgens de aanwijzing op de verpakking.
- 2 Blancheer de tuinbonen, giet ze af en wrijf de velletjes eraf (dubbeldoppen).
- 3 Blancheer de doperwten en haricots verts.
- 4 Verhit de olie, fruit hierin de sjalot en de knoflook, voeg de shiitakes en de tijm toe en bak 2 minuten.
- 5 Schep de groenten erdoor, verwarm kort en maak af met zout en peper, de witte wijn of de kookroom.
- 6 Snijd de kapjes van de broodjes, hol ze uit met een spitse lepel en vul ze met het groenten-paddenstoelenmengsel.
- 7 Serveer de bolletjes op een bedje van rucola of veldsla.
wijnadvies
Aarzel niet om hier de Huiswijn wit droog bij te schenken. Voor wie dit misschien wat te alledaags is, is ook de Sauvignon Blanc van Sea Breeze of Danie de Wet een heerlijke keuze. Soave van Villa Mondi zal ook smaken.