4 personen
uitdagend
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Paddenstoelenlasagne

Paddenstoelenlasagne

ingrediënten


30 min
4 personen
2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

300 gram lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

150 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 zakje mix voor bechamelsaus
glas droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 bosje Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

800 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

800 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige ovenschaal

  • 1 Hak de paddenstoelen grof. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de knoflook en kruiden toe en roerbak nog 1 minuut.
  • 2 Voeg de paddenstoelen, zout en peper toe en bak nog enkele minuten op een hoge stand. Blus af met de wijn en laat 1 minuut koken op een hoge stand. Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen.
  • 3 Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en roer als de saus klaar is tweederde van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel een paar eetlepels bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover een paar lasagnebladen en snijd eventueel bij.
  • 5 Verdeel een kwart van de paddenstoelen over de lasagnebladen en schep hierop nog een paar eetlepels bechamelsaus. Verdeel wat plakjes mozzarella erover en bestrooi met peper.
  • 6 Vervolg weer met een laag lasagnebladen en bouw op deze manier nog 3 lagen op. Eindig met lasagnebladen en een laagje bechamelsaus.
  • 7 Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak de lasagne in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Voeg ham toe aan de lasagne voor een variant met vlees.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Sensi Chianti is een heerlijke wijn bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 815 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 48 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté