4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Paddenstoelenlasagne met linzenragout en aubergine

Paddenstoelenlasagne met linzenragout en aubergine

ingrediënten


15 min
4 personen
2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

500 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

3 aubergines

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

200 gram groene linzen
200 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

7 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snijd de aubergines in de lengte in plakken van circa 1 cm. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de aubergineplakken aan beide kanten op een hoge stand goudbruin. Voeg als het geheel te droog wordt extra olie toe. Houd apart.
  • 2 Verhit de rest van de olie en bak hierin de paddenstoelen op een hoge stand in circa 5 minuten goudbruin. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Verdeel een laag saus over de bodem van de ovenschaal. Schep een laag paddenstoelen erop en leg een laag aubergineplakken net overlappend op elkaar erop. Herhaal deze stappen. Verdeel de mozzarella erover en bak de lasagne circa 25 minuten in de oven.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 31 gram