4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Paddenstoelenrisotto met ricotta en rauwe ham

Paddenstoelenrisotto met ricotta en rauwe ham

ingrediënten


40 min
4 personen
1 handje bieslook

dit product is niet beschikbaar

8 plakken Italiaanse rauwe ham

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram ricotta
750 milliliter paddenstoelenbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

350 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en fruit hierin de sjalotten. Voeg de helft van de champignons en alle knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.
  • 2 Schep de rijst erbij en bak deze tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat deze inkoken.
  • 3 Voeg vervolgens een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Blijf scheutjes bouillon toevoegen totdat de rijst beetgaar is (dit duurt circa 20 minuten).
  • 4 Schep de ricotta door de risotto en warm 1 minuut mee. Neem de pan van de warmtebron, voeg de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de risotto met het deksel op de pan nog 5 minuten staan.
  • 5 Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de rest van de champignons in 4 minuten bruin.
  • 6 Serveer de risotto met de champignons, rauwe ham en bieslook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 24 gram