4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Paddenstoelenrisotto met spinaziesalade

Paddenstoelenrisotto met spinaziesalade

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

250 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 bosje Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui 5 minuten. Voeg de paddenstoelen en kruiden toe en roerbak 1 minuut. Voeg de rijst toe en bak kort mee.
  • 2 Voeg een beetje bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer opnieuw bouillon toe en herhaal deze stappen circa 20 minuten tot alle bouillon is opgenomen en de rijst beetgaar is. Leg een deksel op de pan en neem de pan van de warmtebron.
  • 3 Meng de spinazie met de amandelen. Klop de azijn met de olijfolie tot een dressing en breng op smaak met zout en peper. Schep deze dressing door de spinaziesalade en serveer bij de risotto.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate