4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Paddenstoelensoep met walnoot-gehaktballetjes

Paddenstoelensoep met walnoot-gehaktballetjes

ingrediënten


20 min
4 personen
eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 snufje foeliepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

250 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

200 gram kalfsgehakt
250 milliliter wildfond
100 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde majoraan

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm op lage stand de olie in een soeppan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten glazig.
  • 2 Voeg de kruiden, de paddenstoelen en de knolselderij toe en roerbak nog een paar minuten.
  • 3 Giet de wildfond erbij en leng aan met een halve liter kokend water. Laat de soep op middelhoge stand circa 10 minuten zachtjes koken.
  • 4 Kneed ondertussen voor de balletjes het gehakt met de walnoten, zout, peper en nootmuskaat goed door en vorm er kleine balletjes van.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 16 gram