4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Paella met vis

Paella met vis

ingrediënten


30 min
4 personen
2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

250 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

200 gram doperwten

dit product is niet beschikbaar

200 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

200 gram groene asperges
2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

400 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

400 gram paellarijst
1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel saffraandraadje

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de bouillon met de saffraandraadjes. Verhit de olijfolie in een paella- of hapjespan en fruit hierin de knoflook en de paprikablokjes 2-3 minuten.
  • 2 Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Giet de wijn erbij en laat deze verdampen.
  • 3 Schenk 500 ml bouillon erbij en kook zachtjes tot deze door de rijst is opgenomen.
  • 4 Voeg de kabeljauw, tomaten, asperges en nog 500 ml bouillon toe en kook zachtjes onder af en toe roeren circa 10 minuten tot de rijst en groenten beetgaar zijn. Voeg zo nodig extra bouillon toe.
  • 5 Schep de laatste 3 minuten de reuzengarnalen erdoor.
  • 6 Serveer de paella in de pan, bestrooid met peterselie. Zet de citroenpartjes erin.

bereidingstip

Gebruik in plaats van paellarijst gele rijst, arborio- of risottorijst. Kook risottorijst iets korter.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté