- 1 Verwarm de bouillon met de saffraandraadjes. Verhit de olijfolie in een paella- of hapjespan en fruit hierin de knoflook en de paprikablokjes 2-3 minuten.
- 2 Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Giet de wijn erbij en laat deze verdampen.
- 3 Schenk 500 ml bouillon erbij en kook zachtjes tot deze door de rijst is opgenomen.
- 4 Voeg de kabeljauw, tomaten, asperges en nog 500 ml bouillon toe en kook zachtjes onder af en toe roeren circa 10 minuten tot de rijst en groenten beetgaar zijn. Voeg zo nodig extra bouillon toe.
- 5 Schep de laatste 3 minuten de reuzengarnalen erdoor.
- 6 Serveer de paella in de pan, bestrooid met peterselie. Zet de citroenpartjes erin.
bereidingstip
Gebruik in plaats van paellarijst gele rijst, arborio- of risottorijst. Kook risottorijst iets korter.