4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Paksoi-kokossoep

Paksoi-kokossoep

ingrediënten


25 min
4 personen
10 gram mihoen

dit product is niet beschikbaar

10 gram glasmie
500 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

150 gram doperwten

dit product is niet beschikbaar

1 struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 blik kokosmelk

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schep de dikke bovenste laag room van de kokosmelk (circa 100 ml). Klop de kerrie erdoor en zet in de koelkast.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten. Spoel de paksoi schoon, hak fijn en voeg met de doperwten toe aan de sjalot. Roerbak een paar minuten en giet dan de hete bouillon erbij.
  • 3 Laat circa 5 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt staan.
  • 4 Verhit de zonnebloemolie in een hoge pan. Trek de noedels in 4 gelijke stukjes en frituur kort om en om in de hete olie. Laat niet verkleuren, alleen licht opzwellen.
  • 5 Verwarm de soep nog heel kort tot het kookpunt en schep in kommen. Roer de kokosroom door en maak een figuur van een G-sleutel met de room in de soep (zie tip). Leg wat gefrituurde noedels ernaast en serveer direct.

bereidingstip

Zo’n G-sleutel of vioolsleutel in de soep krijgen is nog best lastig. Vul een diepvrieszakje met de kokosroom, knip een puntje eraf en je hebt zo een klein spuitzakje om het figuur te maken.

wijnadvies

Bij deze dit gerecht smaakt een Zuid-Afrikaanse witte wijn lekker, zoals Zuydpunt Chenin-Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté