4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
recepten Palet van Hollandse groenten en krokant rookvlees

Palet van Hollandse groenten en krokant rookvlees

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels mosterddressing

dit product is niet beschikbaar

2 takjes bladselderij

dit product is niet beschikbaar

200 gram rookvlees

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
2 wortels

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloemkoolroosjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

2 dunne preien
1 dikke prei

  • 1 Breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook de groenten elk apart in circa 3 minuten beetgaar.
  • 2 Neem ze met een schuimspaan uit het water en leg ze even in een bak koud water.
  • 3 Doe over in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • 4 Verwarm de olie in een koekenpan en bak het rookvlees op lage stand knapperig.
  • 5 Rangschik de groenten op borden en versnipper het rookvlees erover.
  • 6 Bestrooi met wat peper en selderij. Druppel de mosterddressing erover.

bereidingstip

Lekker met toast en roomboter.

wijnadvies

Het knapperige van de groenten en het knisperige van Indomita Sauvignon Blanc kunnen het prima met elkaar vinden. Het rookvlees combineert ook erg mooi met Arthur Metz Pinot Gris of Montalto Pinot Grigio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip