- 1 Pureer de rode bessen (houd enkele takjes achter voor garnering), de suiker en het citroensap met een staafmixer tot een saus. De saus kan eventueel gezeefd worden.
- 2 Maak van de kazen quenelles met twee vochtig gemaakte dessertlepels en leg van elke soort kaas een quenelle op de borden.
- 3 Garneer met wat blauwe en rode bessen en een paar muntblaadjes en giet er een beetje van de saus omheen.
bereidingstip
Zo maak je quenelles: Doop 2 (dessert)lepels in heet water.Druk lepel 1 plat op de verse kaas met de bolle kant naar boven.Druk en draai de lepel door de kaas en schep er een stukje uit.Schep het mengsel over van de ene in de andere lepel tot een ovaal balletje.De quenelle wordt dus gevormd door de ronddraaiende beweging van de lepel. Na een paar keer oefenen krijgt u de handigheid te pakken en maakt u met 2 lepels eenvoudig feestelijke quenelles.
wijnadvies
Fris en vers. Combineer met Sauvignon Blanc van Sea Breeze of, iets zoeter en met een belletje, Yellow Tail Moscato.