4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Palet van verse kazen met een bessencoulis

Palet van verse kazen met een bessencoulis

ingrediënten


15 min
4 personen
1 takje munt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

100 gram ricotta
100 gram geitenroomkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram hüttenkäse

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram rode bessen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de rode bessen (houd enkele takjes achter voor garnering), de suiker en het citroensap met een staafmixer tot een saus. De saus kan eventueel gezeefd worden.
  • 2 Maak van de kazen quenelles met twee vochtig gemaakte dessertlepels en leg van elke soort kaas een quenelle op de borden.
  • 3 Garneer met wat blauwe en rode bessen en een paar muntblaadjes en giet er een beetje van de saus omheen.

bereidingstip

Zo maak je quenelles: Doop 2 (dessert)lepels in heet water.Druk lepel 1 plat op de verse kaas met de bolle kant naar boven.Druk en draai de lepel door de kaas en schep er een stukje uit.Schep het mengsel over van de ene in de andere lepel tot een ovaal balletje.De quenelle wordt dus gevormd door de ronddraaiende beweging van de lepel. Na een paar keer oefenen krijgt u de handigheid te pakken en maakt u met 2 lepels eenvoudig feestelijke quenelles.

wijnadvies

Fris en vers. Combineer met Sauvignon Blanc van Sea Breeze of, iets zoeter en met een belletje, Yellow Tail Moscato.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 9 gram