4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch
home recepten Pan bagnat met tonijn

Pan bagnat met tonijn

ingrediënten


20 min
4 personen
15 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar

40 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels halfvolle slasaus
2 blikjes tonijn in zonnebloemolie
komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

125 gram tapenade

dit product is niet beschikbaar

1 groot rustiek brood
3 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Kook de eieren in 8 min. hard. Snijd intussen een kapje van de bovenkant van het brood en houd apart. Hol het brood uit tot er een wand van ± 1½ cm overblijft. Bestrijk de binnenkant van het brood en de onderkant van het kapje met tapenade.
  • 2 Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in plakjes. Snijd de ui in ringen en de tomaten en komkommer in plakjes. Laat de tonijn uitlekken. Schep de rucola om met de slasaus.
  • 3 Verdeel over de bodem van het uitgeholde brood in mooie lagen de rucola, ui, tomaat, tonijn, komkommer, eventueel resterende tapenade en basilicum. Breng de lagen telkens op smaak met zout en peper en dek af met de bovenkant van het brood.
  • 4 Wikkel het brood stevig in vershoudfolie en zet minstens 1 uur in de koelkast. Snijd het brood voor het serveren in stukken.

bereidingstip

Gebruik voor dit recept brood met een stevige korst, want zacht brood wordt snel zompig. Zet het brood minstens een uur in de koelkast. Zo trekken de smaken er goed in en wordt het brood beter snijdbaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 669 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 40 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels