- 1 Klop de eieren los met de kruiden, room, zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en giet het eimengsel erin. Bak op een hoge stand tot een roerei. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en laat afkoelen. Roer de paté en eventueel cognac of brandy met een vork door elkaar en maal er flink wat peper over. Roer de ricotta los met de pesto.
- 2 Snijd horizontaal de bolle kap van de panettone af en bewaar deze. Snijd de rest van het brood horizontaal in 12 schijven.
- 3 Beleg 2 schijven brood met de paté, 2 schijven brood met de room-pestokaas en 2 schijven met het roerei. Dek elke vulling af met de laatste schijven brood. Stapel de sandwichschijven op elkaar tot de panettone weer zijn oorspronkelijke vorm heeft. Trek de zak van de panettone vanaf de bovenkant eroverheen of dek af met folie. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
- 4 Neem de panettone uit de zak, leg de bolle kap erop en snijd met een groot broodmes in parten.
bereidingstip
Kun je geen panettone vinden? Bak er zelf eentje of vervang door een groot rond witbrood of briochebrood.. Bak zelf een panettone. Laat een schone terracotta bloempot weken in water. Los 1 zakje gedroogde gist en 1 theelepel lichtbruine basterdsuiker op in een paar eetlepels warme melk en laat 5 minuten staan, tot het er belletjes verschijnen. Kneed dit mengsel met 100 ml warme melk en 35 gram lichtbruine basterdsuiker door 350 gram bloem. Laat afgedekt circa 1 uur rijzen op een warme plaats. Klop met de deeghaken van een elektrische mixer 100 gram zachte boter, 1⁄2 theelepel zout en 2 eidooiers door het deeg. Bekleed de bloempot met bakpapier en stort het plakkerige deeg erin. Laat afgedekt nog 1 uur rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop 1 eidooier los en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee. Bak de panettone in de oven in 30-40 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen en neem de panettone uit de pot.