8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak

Panforte

ingrediënten


20 min
8 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

25 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram stemgember

dit product is niet beschikbaar

100 gram dadels

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde vijgen

dit product is niet beschikbaar

100 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram honing

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

bakplaat met bakpapier

  • 1 Breng de honing met de suiker aan de kook en laat op een lage stand in een paar minuten inkoken tot een heldere siroop. Als een druppel siroop in koud water stevig wordt, is de siroop goed.
  • 2 Smelt intussen de chocolade au bain-marie.
  • 3 Rooster de amandelen en hazelnoten licht in een droge koekenpan tot ze gaan geuren. Verwarm de oven voor op 150°C.
  • 4 Meng de gesmolten chocolade met de siroop, noten, zuidvruchten en gember.
  • 5 Zeef de cacao en bloem erboven. Voeg de kaneelpoeder en een snuf versgemalen peper toe en meng alles goed door elkaar.
  • 6 Schep dit mengsel in de taartvorm of op de bakplaat en bak circa 30 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Laat de koek afkoelen en bestuif eventueel met poedersuiker. Snijd de panforte in dunne repen.
  • 8 Lekker bij sterke koffie met likeur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté