4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Panna cotta met saffraan en sinaasappelsiroop

Panna cotta met saffraan en sinaasappelsiroop

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt saffraan

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

3 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons puddingvormpjes

  • 1 Schil voor de siroop 1 sinaasappel dun en snijd deze oranje schil in dunne reepjes.
  • 2 Pers beide sinaasappels uit en breng het sap met de schilletjes en suiker aan de kook. Laat even koken tot alle suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen.
  • 3 Doop de vormpjes met panna cotta kort in een laagje heet water en stort op bordjes. Giet een straaltje van de siroop erover en garneer de panna cotta met een paar sinaasappelschilletjes.

wijnadvies

Dit recept vormt een prima combinatie met Castillo de las Almenas Moscatel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 825 kcal
vet 72 gram
verzadigd vet 47 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté