- 1 Week de gelatine in ruim koud water. Verhit ondertussen de slagroom met de helft van de suiker tot net onder het kookpunt. Knijp de gelatineblaadjes goed uit, voeg toe aan het roommengsel en roer tot ze zijn opgelost. Verdeel het roommengsel over 4 glazen en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
- 2 Pureer de helft van het fruit met de rest van de suiker. Verwarm kort en laat afkoelen. Schep een dun laagje over de opgesteven panna cotta en garneer met het resterende fruit.
bereidingstip
• Voeg voor een panna cotta met vanillesmaak het merg van 1 vanillestokje toe aan de slagroom.<br/> • Panna cotta is een vrij zwaar dessert. Wil je hem wat lichter maken? Vervang dan de helft van de slagroom door volle kwark.<br/> • Dit toetje is lekker zomers, maar ook lekker feestelijk met kerst. Vervang dan het seizoensfruit door diepvriesfruit.<br/> • Maak een vegan panna cotta door de gelatine te vervangen door agar-agar. Dat is een plantaardig bindmiddel. . <h4>Serveertip</h4> Wil je de panna cotta sierlijk uit het vormpje laten storten? Laat het dan een nachtje opstijven in de koelkast. Dompel het bakje vervolgens 5 tot 10 seconden in een kom met heet water. Let op: alleen tot de rand! De buitenste laag smelt daardoor een beetje. Draai het bakje om en tik een paar keer voorzichtig op de onderkant. En voilà: de panna cotta glijdt uit het vormpje. . <h4>Wat is panna cotta precies?</h4> Dit is een Italiaans toetje. De naam betekent 'gekookte room'. Niet te verwarren met crème brûlée: dat is een dessert op basis van custard.