4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Panna cotta met zomerfruit

Panna cotta met zomerfruit

ingrediënten


20 min
4 personen
250 gram gemengd rood fruit

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

5 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm de slagroom met de helft van de suiker tegen de kook aan. Knijp de gelatineblaadjes goed uit, voeg toe aan het roommengsel en roer tot ze zijn opgelost. Verdeel dit mengsel over 4 glazen en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  • 2 Pureer intussen de helft van het fruit met de rest van de suiker. Verwarm dit mengsel kort en laat deze coulis afkoelen. Serveer de panna cotta met een laag vruchtencoulis en verdeel de rest van het zomerfruit erover.

bereidingstip

Voeg voor een panna cotta met vanillesmaak het merg van 1 vanillestokje toe aan de slagroom. . Vervang voor een frisse panna cotta de helft van de slagroom door volle kwark.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 6 gram