4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Pannenkoek met chocoladefudge

Pannenkoek met chocoladefudge

ingrediënten


30 min
4 personen
125 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

30 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

3 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het zelfrijzend bakmeel met cacaopoeder en suiker.
  • 2 Klop de melk met de eieren en de gesmolten boter. Giet dit mengsel al kloppend in een kuiltje van het meel en klop er een glad beslag van. Dek af en zet circa 15 minuten apart.
  • 3 Klop de eiwitten in een vetvrije kom half stijf. Spatel ze in gedeelten luchtig door het beslag.
  • 4 Verhit telkens een klein beetje olie in een koekenpan en bak de pannenkoeken. Bedek de gebakken pannenkoeken met een theedoek en leg er bakpapier tussen tegen het plakken.
  • 5 Verwarm al roerend de ingrediënten voor de fudge zonder te koken tot het mengsel wat dikker wordt. Serveer de pannenkoeken met de fudge en bestrooi ze met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 910 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 114 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip