8 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pannenkoeken champignonrol

Pannenkoeken champignonrol

ingrediënten


30 min
8 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels vloeibaar bakproduct
1 eetlepels boter
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

120 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  • 2 Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag.
  • 3 Giet er een beetje melk op en breek de eieren erboven.
  • 4 Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  • 5 Verhit telkens een beetje boter in de koekenpan en bak 8 pannenkoeken van het beslag. Verwarm de ovengrill voor.
  • 6 Bak de ham uit in een koekenpan en voeg de ui toe.
  • 7 Bak deze op middelhoge stand circa 4 minuten mee en voeg dan de champignons toe.
  • 8 Bak op een hoge stand bruin en breng op smaak met Provençaalse kruiden en de knoflook. Laat dit mengsel uitlekken in een zeef.
  • 9 Schep er 50 gram van de Parmezaanse kaas door en verdeel de vulling over het midden van de pannenkoeken.
  • 10 Rol de pannenkoeken op en leg ze tegen elkaar aan in een ovenschaal.
  • 11 Bestrooi met nog wat Parmezaanse kaas en gratineer kort onder de ovengrill.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 12 gram