4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Pannenkoeken dikkerdjes

Pannenkoeken dikkerdjes

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

100 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

120 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schep de bloem met het bakpoeder in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  • 2 Giet er een beetje melk op en breek de eieren erboven.
  • 3 Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag. K
  • 4 lop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  • 5 Verhit voldoende boter in een grote koekenpan en giet er 3 kleine hoopjes beslag in. Laat uitvloeien.
  • 6 Leg gelijk wat blauwe bessen of frambozen in het beslag.
  • 7 Keer de pannenkoekjes om met behulp van een spatel als ze aan de onderkant bruin zijn en laat de andere kant nog heel kort dichtschroeien.

bereidingstip

Je kunt de vulling ook al door het beslag roeren voordat je begint met bakken


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes