- 1 Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
- 2 Giet er een beetje melk op en breek 1 ei erboven. Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag.
- 3 Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
- 4 Bak in een beetje boter 4 pannenkoeken van het beslag.
- 5 Verwarm de oven voor op 160°C. Beleg de pannenkoeken met geraspte jonge kaas en reepjes gekookte ham.
- 6 Vouw ze tot een vierkant door alle zijden van de cirkel naar binnen te klappen. Zo blijft er een kleine ruimte in het midden nog open.
- 7 Leg de pannenkoekflapjes op een bakplaat met bakpapier. Breek voorzichtig 4 eieren en laat op elke galette in de opening in het midden 1 ei glijden zodat de dooier in het holletje ligt en het eiwit een beetje uitvloeit.
- 8 Bak de galettes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Lekker als hoofdgerecht met een salade erbij.