4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Pannenkoeken gehaktbuideltjes

Pannenkoeken gehaktbuideltjes

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram verse ananas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gehaktkruiden met zout

dit product is niet beschikbaar

250 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

60 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er een beetje melk op en breek 1 ei erboven.
  • 2 Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag.
  • 3 Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  • 4 Bak in een klontje boter 4 grote, niet al te dunne, pannenkoeken. Houd ze warm in een oven van 60°C.
  • 5 Bak het gehakt rul met de gehaktkruiden en de pijnboompitten.
  • 6 Schep er de ananas doorheen. Verdeel de gehaktvulling over het midden van de pannenkoeken en vouw ze samen als een buideltje.
  • 7 Gebruik de sprietjes bieslook om de buidel dicht te binden. Serveer direct of houd even warm in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes