4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Pannenkoeken met linzensalade en kikkererwtendip

Pannenkoeken met linzensalade en kikkererwtendip

ingrediënten


35 min
4 personen
12 kleine pannenkoeken

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 blikken linzen

dit product is niet beschikbaar

1 blik kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 jalapenopepers

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterdzaad

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

staafmixer

  • 1 Verhit 3 eetlepels olie en voeg het mosterdzaad toe. Bak tot het zaad springt en neem dan de pan van de warmtebron. Voeg de ui, knoflook, 1 jalapeñopeper, het citroensap en de kikkererwten toe en roer goed door. Pureer vervolgens alles tot een gladde dip. Voeg eventueel wat vocht van de kikkererwten toe om makkelijker te pureren. Houd apart.
  • 2 Meng de linzen met de overige jalapeñopeper, tomaten, ui, gember, limoensap en rest van de olie. Bestrijk de pannenkoeken met de kikkererwtendip en beleg met de linzensalade. Vouw de pannenkoeken dubbel en serveer er 3 per persoon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté