2 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht
home recepten Pannenkoekroos

Pannenkoekroos

ingrediënten


25 min
2 personen
10 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bietensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel poedersuiker
ei

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram pannenkoekmix

dit product is niet beschikbaar

theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

theelepel limoensap
3 eetlepels koffiemelk

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels water

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes groene thee

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kokosschaafsel

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels pistachenoten
1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels munt
10 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de ingrediënten voor de zoete dukkah en doe deze in een schaaltje.
  • 2 Laat voor de theedip de groene thee ongeveer 5 minuten trekken in het gekookte water en knijp daarna de zakjes uit. Meng koffiemelk en limoensap door de thee en doe de dip in een schaaltje.
  • 3 Klop voor de pannenkoeken de pannenkoekenmix met de helft van de melk tot een glad mengsel. Voeg de rest van de melk, het ei, de poedersuiker, het bietensap en een snufje zout toe en klop tot alle klontjes zijn verdwenen.
  • 4 Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak twee pannenkoeken. Laat de pannenkoeken even afkoelen.
  • 5 Leg ze op elkaar en snijd ze vanuit het midden naar de zijkant in. Rol de pannenkoeken op tot een roos. Zet de rozen in een kopje en serveer met de groene theedip en zoete dukkah.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 13 gram