voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Panzanella

Panzanella

ingredi├źnten

1 ciabattabroodje

1 wit broodje

1 romatomaat

1 kleine rode ui

1 komkommer

1 stengel bleekselderij

1 eetlepel kappertjes

1 eetlepel verse basilicum

8 blaadjes verse basilicum

1 eetlepel zwarte olijf

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

1 teentje knoflook


  • 1 Verdeel het brood in stukjes en besprenkel deze licht met koud water, niet te veel want dan wordt het brood slap.
  • 2 Meng de tomaat, ui, komkommer, bleekselderij, kappertjes, gehakte basilicum en olijven door het brood.
  • 3 Meng de ingredienten voor de dressing en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de dressing luchtig door de salade.
  • 4 Zet de salade 15 minuten apart (niet in de koelkast) zodat de smaken goed intrekken. Verdeel voor het serveren de basilicumblaadjes erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 5 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier