4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Panzanella met nectarine

Panzanella met nectarine

ingrediënten


25 min
4 personen
10 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels honing

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bol buffelmozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

300 gram cherrytomaten
3 nectarines

dit product is niet beschikbaar

stokbrood

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Scheur het stokbrood in grove stukken van ca. 3 cm. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak het brood in 5 min. goudbruin en knapperig.
  • 2 Snijd intussen de nectarine rondom in, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes. Halveer de tomaatjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Giet de mozzarella af.
  • 3 Klop 3 el olijfolie, het sap van de citroen, honing en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Verdeel de komkommer, tomaatjes, nectarines over een serveerschaal. Besprenkel met de dressing. Scheur de mozzarella in grove stukken en leg ertussen. Verdeel de croutons erover en garneer met blaadjes basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 6 gram