4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pappa al pomodoro con pesce

Pappa al pomodoro con pesce

ingrediënten


25 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

300 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 visbouillontablet
2 blikken tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie op een lage stand en fruit hierin de knoflook 1 minuut. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en hak de steeltjes fijn. Voeg de steeltjes samen met de tomatenblokjes, 500 ml water en het bouillonblokje toe aan de pan en breng zachtjes aan de kook.
  • 2 Snijd intussen het brood in blokjes en voeg toe aan de tomatensoep. Laat nog 10 minuten zachtjes koken. Roer de soep een keer door en voeg dan de blokjes vis en de helft van de basilicumblaadjes toe. Roer kort door en laat afgedekt nog 5 minuten garen op een lage stand.
  • 3 Serveer de soep in diepe borden en bedruppel met wat olijfolie. Bestrooi met de citroenrasp en basilicumblaadjes.

bereidingstip

Je kunt de vis in dit recept ook weglaten. Vervang dan ook de visbouillon door groentebouillon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 18 gram