4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Paprika-quesadilla

Paprika-quesadilla

ingrediënten


30 min
4 personen
1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

200 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

8 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 vleestomaat

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 150ºC. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de paprikablokjes, rode ui en chilipoeder 3-4 minuten.
  • 2 Schep de tomatenblokjes en 1 eetlepel koriander erdoor.
  • 3 Schep dit mengsel uit de pan en voeg de rest van de olie toe aan het bakvet. Leg een tortillawrap in de pan, verdeel er 2 eetlepels geraspte kaas over met daarop 1/4 van het paprikamengsel en verdeel daarover weer 2 eetlepels kaas. Dek af met een tweede tortilla en bak circa 2 minuten tot de onderkant goudbruin is.
  • 4 Keer de quesadilla om en bak nog even. Houd warm in de oven en bak zo nog 3 quesadilla’s.
  • 5 Meng de zure room met het paprikapoeder.
  • 6 Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de zure room. Bestrooi met de rest van de koriander.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 870 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip